Teleskopkafé — så väljer du rätt teleskop!

Tid och plats: Klockan 21.00–22.00, torsdagen 26:e augusti på SAAF:s Google Meet.
Föranmälan: Mejla till claes.martinsson [at] saaf.se för möteslänk och instruktioner om hur du deltar. (Du är också välkommen att skicka dina frågor på förhand.)

En ny astronomisäsong står inför dörren. Många står också inför sitt första teleskopköp. Och frågorna är lika många som det finns teleskop:

— Hur mycket måste jag lägga för att få ett bra teleskop?
— Vad kan jag se?
— Vad är skillnaden mellan olika typer av teleskop?
— Ska jag köpa ett GoTo-teleskop?
— Är det bara att skruva på en kamera för att ta en vacker bild?

Därför bjuder vi i SAAF nu in till ett öppet digitalt teleskopkafé för alla som vill ha lite erfaren guidning och bra svar!

Det här teleskopkaféet är till för dig som är sugen på att ta ditt nyvunna intresse till nästa nivå, som vill ut i natten och pröva vingarna med egna grejer, som är full av frågor och som saknar kompass när du bläddrar bland de många olika teleskopen på återförsäljarnas hemsidor. Vi ska försöka ge dig just den där kompassen genom att gå igenom grunderna och de viktigaste sakerna du bör tänka på innan du köper ett teleskop samt komma med tips och goda råd för att underlätta inför ditt val. Vi inleder med ett seminarium och avslutar med en frågestund och diskussioner där du har möjlighet att ställa just din fråga — här är ingen fråga för liten, enkel eller för grundläggande. Vi kommer också att berätta lite om SAAF och vad du har för glädje av att vara medlem.

Du behöver inte vara medlem i SAAF för just detta seminarium men du behöver föranmäla dig, se ovan.

Välkommen! 

Christian Bergquist och Claes Martinsson från Astrofotosektionen
Peter Rosén från Solsystemssektionen
Fredrik Silow, ordförande i SAAF
Torbjörn Holmqvist, författare till SAAF:s ”Att börja med praktisk amatörastronomi” (Fokus nr 11)