Sista minuten-julklapp — ny deadline för vår astrofototävling!

Vädret har verkligen inte varit med oss. Alla ni som tappert kämpat nu under hösten och början av vintern med era bidrag till astrofototävlingen vet precis vad vi pratar om. Därför vill vi ge er en julklapp — två månaders extra tid!

Ny deadline: 28 februari 2023

Även om ingen kan garantera att det blir många fina nätter under dessa två extra månader känns det ändå inte mer än rätt att förlänga perioden. En bonuseffekt blir att alla nu även för chansen att fånga objekt under de två månader som vi förlorade i början av året eftersom tävlingen utlystes först i slutet av februari.
Självklart gäller den förlängda tävlingsperioden för samtliga tävlande — även ni som redan har lämnat in får dra nytta av denna extra tid.

Klicka här för att komma till tävlingssidan.

Tips! Även om det inte är helt klart väder kan det ändå vara gynnsamt för exempelvis planetfoto nu. Såväl Jupiter som Mars står fint och högt på himlen och båda är just de planeter som representeras på SAAF-listan (som är listan som bestämmer vilka objekt som gäller för tävlingen). Även solen och månen är så klart objekt som går bra att fota om de beslöjas av lite moln — ofta kan det till och med vara effektfullt! Vem vet, du kanske hittar fler objekt på SAAF-listan där moln faktisk har något kreativt att tillföra.

God jul, många fler klara nätter och lycka till önskar SAAF, tävlingsansvariga och juryn!