NATT – om du vill veta mer om astronomi

Natt är en snabbkurs i att lära känna himlen och att komma igång med astronomin – perfekt för dig som har ett spirande astronomiintresse och vill veta mera!

Kort om NATT

I Natt får du veta hur man hittar bland stjärnorna, hur natthimlens utseende varierar under året och vilka astronomiska objekt man kan se för blotta ögat eller med en liten kikare. Den som vill gå vidare får veta hur man väljer teleskop, var man kan köpa sin utrustning, och var man hittar mer information och resurser om astronomi i Sverige. En glimt ges också in i den värld där amatören producerar vetenskapligt värdefulla resultat med sitt eget teleskop.

Kort sagt är Natt är en snabb och koncis guide till den största hobby man kan ha!

Beställ NATT

Den första upplagan av Natt producerades under Astronomiåret 2009 och spreds till allmänheten i 20 000 exemplar via bland annat föreningar, vetenskapscentra och astronomiska institutioner.
2015 tryckte SAAF upp en uppdaterad och omarbetad upplaga av Natt i samarbete med AstroSweden. I denna upplaga kan du läsa mer om teleskop, observationer av planeterna och solen och astronomiresurser i Sverige.
NATT - Kom igång med astronomi

Ladda hem NATT

Den första upplagan av Natt kan du ladda hem här. Denna får du trycka upp och dela ut gratis i hur många exemplar du vill. 
 
Ladda hem NATT