Medlemskap i SAAF

I SAAF träffar du likasinnade från alla delar av landet som delar din passion för natthimlen. Vi studerar stjärnhimlen med blotta ögat, teleskop och kameror, bygger teleskop, slipar speglar och programmerar egna elektroniklösningar. Vi träffas på internet och ordnar workshops och stjärnträffar runtom i landet för att dela våra observationer, bilder och resultaten av våra astronomiska mätningar. Välkommen som medlem när som helst under året!

Som medlem får du bland annat:

 • Fyra nummer av Telescopium per år, inklusive temanumren Fokus
 • Rabatt på vissa av AstroSwedens astronomiska produkter, se nedan
 • En stor och färggrann astronomisk årskalender att hänga på väggen
 • Möjlighet att delta i sektionernas verksamhet
 • Kostnadsfritt deltagande på vissa stjärnträffar som Sagittarius på Öland och Sektionsträffarna

Hur blir jag medlem?

Du blir medlem i Svensk AmatörAstronomisk Förening genom att betala in årsavgiften på plusgironummer 904 56-5 eller bankgironummer 386-5300. Betalningsmottagare är SAAF. Det går även att betala medlemsavgift med kontokort eller Paypal via SAAF-butiken.

Glöm inte att ange adress och e-postadress vid din inbetalning.

Vid adressbyte, meddela din nya adress till kassören!

Medlemsavgift

 • Vuxna (över 18 år): 250 kr (1 år),
  430 kr (2 år), 630 kr (3 år)
 • Ungdomar (18 år eller yngre):
  110 kr (1 år), 200 kr (2 år),
  300 kr (3 år)
 • Övriga Europa och världen: 360 kr (1 år)
 • Sektionerna är kostnadsfria. Kontakta respektive sektionsledre för medlemskap.

Förmånliga avgifter finns för anslutning av lokalföreningar, för mer information kontakta SAAF:s ordförande.

Sektioner

SAAF driver ett antal sektioner, arbetsgrupper som specialiserar sig inom ett visst område av amatörastronomin. Alla SAAF-medlemmar är välkomna till sektionerna.

Du blir medlem i en sektion genom att anmäla dig till SAAF:s kassör i samband med inbetalningen av medlemsavgiften. Är du redan medlem i SAAF så kontakta sektionsledaren.

Passa på: 20 % rabatt på Apollo LIVE

Som medlem i SAAF kan du ta del av specialerbjudandet på evenemanget “Apollo LIVE – Astronauts on stage” den 29 augusti. Tag chansen att lyssna till Apolloastronuternas berättelser om sina resor till månen! Träffa Charles Duke, Al Worden, Fred Haise och Christer Fuglesang. Läs mer om Apollo LIVE.

Genom ditt medlemskap i SAAF betalar du 1520:- (ordinare 1960:-), en rabatt på 440:-.

Skicka ett mejl till SAAF:s ordförande (ordforande@maia.saaf.se) om du vill utnyttja detta erbjudande!

Medlemsförmåner

Som medlem i SAAF erhåller du upp till 10 % rabatt på vissa produkter i AstroSwedens sortiment. Följande villkor gäller för erbjudandet:

 1. Medlemsrabatten gäller enbart ordinarie priser på ordinarie astronomisortiment — med vissa produktundantag! Rabatten gäller till exempel inte för begagnade produkter, paketpriser eller redan rabatterade varor. Dessutom omfattas inte vissa produkter och varumärken i det ordinarie sortimentet.
 2. Ring till AstroSweden innan du genomför ditt köp för att höra om rabatten gäller för just din produkt. Du behöver ange den aktuella rabattkoden.
 3. Aktuell rabattkod får du när du bli medlem i SAAF. Som medlem hittar du den på sidan 2 i det senaste numret av Telescopium.

Sektionsförmåner

Som medlem i SAAF:s sektioner har du möjlighet att låna följande observationshjälpmedel. Ett krav är att du som aktiv observatör bidrar till sektionens verksamhet genom att rapportera in dina observationer för arkivering och analys.

 • Johnson/Bessel V-filter i 1,25″ fattning för fotometriska observationer av variabler eller kometer.
 • Licens för MPO Canopus/PhotoRed, en mjukvara för astrometri och fotometri av (rörliga) objekt (småkroppar) och analys av ljuskurvor inklusive periodbestämning och plottning. En intressant funktion är sökning av nya variabla stjärnor i ett fält. 

Hör av dig till ordföranden om du är intresserad av att bidra aktivt till sektionsverksamheten och ta del av dessa sektionsförmåner.

Normalt medlemskap

Medlemskap 1 år (250 kr)


Medlemskap 2 år (430 kr)


Medlemskap 3 år (630 kr)


Ungdomsmedlemskap

Medlemskap ungdom (t.o.m. 18 år) 1 år (110 kr)


Medlemskap ungdom (t.o.m. 18 år) 2 år (200 kr)


Medlemskap ungdom (t.o.m. 18 år) 3 år (300 kr)


Europa och världen

Medlemskapet inkluderar porto till adress utanför Sverige.

Europa och världen 1 år (360 kr)